Rioolgemaal en persleiding EuroParcs te West-Graftdijk

In opdracht van Stadswerk072 heeft SCHOT Infra bv een persleiding en pompput ten behoeve van dubbelpomps rioolgemaal aangebracht ten behoeve van vakantiepark EuroParcs te West-Graftdijk. Allereerst is er een nieuwe persleiding van 1150 meter aangelegd vanaf een bestaande inspectieput aan de Burgemeester Dalenbergstraat tot de locatie van het gemaal. De waterkruisingen in het tracé van de persleiding zijn gerealiseerd middels gestuurde boringen. Op advies van SCHOT Infra is er gekozen om de pompen te plaatsen in een pompput van kunststof met verzwaarde sandwichbodem. Dit vanwege de bereikbaarheid en belastbaarheid van de toegangsweg. Het rioolgemaal is in nauw overleg tussen Stadswerk072 en Remondis verder uitgewerkt. Om op een diepte van 3,50 meter – maaiveld veilig te kunnen werken en vanwege de beschikbare ruimte is putbekisting toegepast.

foto stadswerk072 schot infra persleiding rioolgemaal putbekisting europarcs west-graftdijk 1

 

 

 

 

 

 

Aangezien het verouderde rioolgemaal erg dicht bij een aanwezige vakantiewoning stond is de bestaande pompput omgebouwd tot inspectieput om toekomstig onderhoud aan het rioolgemaal te vergemakkelijken. Na het plaatsen van de pompput heeft Remondis Uitgeest de pompinstallatie met debietmeter aangebracht.

 

 

 

foto stadswerk072 schot infra persleiding rioolgemaal putbekisting europarcs west-graftdijk 3

 

 

Rondom het gemaal zijn grasbetontegels aangebracht om een goede bereikbaarheid van het gemaal te garanderen. Vakantiepark EuroParcs kan de komende jaren zijn rioolwater op een verantwoorde manier lozen.

 

 

foto stadswerk072 schot infra persleiding rioolgemaal putbekisting europarcs west-graftdijk 2

 

 

 

Hierna kon de nieuwe pompinstallatie worden aangesloten op de nieuwe persleiding.

 

 

 

 

foto stadswerk072 schot infra persleiding rioolgemaal putbekisting europarcs west-graftdijk 4
Schot Infra, Sloop & Milieutechniek is een divisie van de Schot Groep
Copyright 2024 | Schot Infra, Sloop & Milieutechniek | Alle rechten voorbehouden