Loopbrug Grote Beer in Hoorn van veertig ton beton in de takels

Hoorn, december 2017

Woensdagmorgen 13 december werd door SCHOT Infra met een grote kraan een megaklus geklaard bij winkelcentrum Grote Beer te Hoorn. Van een te slopen betonnen loopbrug werd het middendeel los gezaagd en op een dieplader getakeld. De veertig jaar oude loopverbinding van de Poolster naar het winkelcentrum kwam hiermee definitief tot een einde.

Voor het winkelcentrum is een belangrijk deel van de renovatie voltooid, momenteel wordt er voornamelijk aan de achterzijde nog gewerkt. Het weghalen van de loopverbinding en het plaatsen van een trap is daarvan een van de belangrijke onderdelen. Het betonnen gevaarte is in drie delen afgevoerd. SCHOT Infra voert het gehele werk uit in opdracht van Gemeente Hoorn.

Toen de kettingen eenmaal om het veertig ton wegende brugdeel zaten, stond deze in enkele minuten op de dieplader. Vervolgens gingen kraan en dieplader weg om het brugdeel elders weer uit te laden. Hier is het brugdek daadwerkelijk gesloopt en omgezet tot een bouwstof die weer hergebruikt kan worden in de wegenbouw. Het zaagwerk van het resterende beton ging ondertussen verder. Op dezelfde wijze werd de aansluiting van de loopburg op de Poolster en op het winkelcentrum los gezaagd, afgekoppeld en afgevoerd. De overlast voor de bewoners van de wijk en voor de gebruikers van het winkelcentrum zijn door de werkzaamheden zo uit te voeren tot tevredenheid van ieder tot een minimum beperkt.
Schot Infra, Sloop & Milieutechniek is een divisie van de Schot Groep
Copyright 2024 | Schot Infra, Sloop & Milieutechniek | Alle rechten voorbehouden