Schot in De Fryske Marren

In opdracht van Gemeente De Fryske Marren is SCHOT infra B.V. druk bezig met de rioolrenovatie en herinrichting in de Zuiderzeestraat te Lemmer. Fase 1 zal voor de bouwvak vakantie gereed zijn.
Fase 2 wordt na de vakantie opgestart nadat eerst deze fase door T&A Survey wordt gescand en onderzocht op eventuele onontplofte bommen die aan het eind van WO2 door de geallieerden op stellingen van de bezetter van destijds werden gemikt. Uit getuigenverklaringen en historische vooronderzoeken blijkt dat in de buurt van Zuiderzeestraat deze bommen zijn neergekomen, maar niet ontploft.
Als je meer zou willen weten over verdachte gebieden in Nederland, wat betreft eventuele onontplofte bommen, zou je eens een kijkje kunnen nemen op de website van NIMH (Het Nederlandse Instituut voor Militaire Historie). Dit is een gespecialiseerd kennis en onderzoekcentrum die beschikt over onder andere de collecties “ Gevechtsverslagen en rapporten 1940-1945” en “Duitse verdedigingswerken in Nederland en rapporten van het Bureau Inlichtingen te Londen (1940-1945)."

gemeente de fryske marren rioolrenovatie herinrichting zuiderzeestraat lemmer bommen 3gemeente de fryske marren rioolrenovatie heririchting zuiderzeestraat lemmer bommen 5
gemeente de fryske marren rioolrenovatie herinrichting zuiderzeestraat lemmer bommen 1gemeente de fryske marren rioolrenovatie herinrichting zuiderzeestraat lemmer bommen 2gemeente de fryske marren rioolrenovatie herinrichting zuiderzeestraat lemmer bommen 4
Schot Infra, Sloop & Milieutechniek is een divisie van de Schot Groep
Copyright 2024 | Schot Infra, Sloop & Milieutechniek | Alle rechten voorbehouden