MVO - People, Planet en Profit

MVO - People, Planet en Profit

De termen Duurzaam of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) worden vaak door elkaar gebruikt. Het komt erop neer dat bij het ondernemen rekening gehouden wordt met de driepoot People, Planet en Profit, zodanig dat (menselijke) sociaal-ethische aspecten, het milieu en de winst met elkaar in balans zijn.

People
Oog voor menselijke ontwikkelingen

Wij werken bij de Schot Infra met opleidingsplannen. De groei en grootte van ons bedrijf zorgt er mede voor dat medewerkers intern kunnen doorgroeien naar andere functies. Bijvoorbeeld van kraanmachinist naar hijsuitvoerder. De KAM-functionaris heeft zicht op de Kwaliteit, Arbo omstandigheden en de zorg voor het Milieu binnen de Schot Groep. Schot heeft voor stages samenwerkingsverbanden met het SOMA College, Horizon College, SBB, Ecabo en SPG. Alle Schot werkmaatschappijen zijn erkende leerbedrijven binnen de eigen sector.

Planet
Aandacht voor het milieu

Alle werkmaatschappijen van Schot beschikken over de voor hun sector benodigde VCA**, en ISO-certificeringen. Bij de inkoop wordt gelet op de milieubelasting bij zowel gebruik, onderhoud, productie als afdanking. De Schot Groep serveert in alle vestigingen fair trade koffie en thee. De vestiging in Alkmaar wordt verwarmd via het ‘meer warmte project’ van de HVC (Huisvuilcentrale Alkmaar). Bij de vestiging in Amsterdam wordt gewerkt met warmte/koude opslag in de grond. De acht kraanverhuurvestigingen zijn verdeeld over Nederland, zodat er geen onnodige kilometers over de weg hoeven te worden gemaakt. (Sloop)afval wordt zoveel mogelijk gescheiden op de plaats zelf en daar verwerkt om onnodige verplaatsingen te voorkomen. Dailycool is altijd bezig om het brandstofverbruik en de CO²-uitstoot zo laag mogelijk te houden, o.a. door mee te doen aan het Mercedes-Benz fuel duel.

Profit
Aandeel in geld of in natura

Doordat de Schot werkmaatschappijen in diverse sectoren actief zijn, wordt het bedrijfsrisico gespreid. Dit zorgt ervoor dat ook in moeilijkere economische tijden Schot de jaren met zwarte cijfers kan afsluiten. Gijs Schot is voorzitter van ‘Ondernemend Alkmaar’, de belangenorganisatie van alle ondernemers en winkeliers in Alkmaar en voorzitter van Vrouwenvoetbal Noord-Holland. Daarnaast sponsort de Schot Groep diverse verenigingen en activiteiten in de regio waar de werkmaatschappijen gevestigd zijn, in geld of in natura, door het ter beschikking stellen van materieel en personeel. Een kleine greep uit de activiteiten: Koedijker Gondelvaart, Langedijker beddenrace, 8 October Vereeniging, Culinair Plaza, Indian Summer festival, Dam-tot-Damloop, Havenfestival IJmuiden en de Telstar Meiden Voetbal Academie.

Vestigingen Schot Infra, Sloop & Milieutechniek

Vestiging Alkmaar
Ivoorstraat 12A
Alkmaar
088 – 542 40 00info@schot-infra.nl
Vestiging Leeuwarden
Morseweg 19a 
Leeuwarden​
088 – 542 40 00info@schot-infra.nl
Vestiging Amsterdam
Nieuw-Zeelandweg 3
Amsterdam
088 – 542 40 00info@schot-infra.nl
Vestiging Groningen
Tallinnweg 8
Groningen
088 – 542 40 00info@schot-infra.nl
Vestiging Kampen
Carlsonstraat 23
Kampen
088 – 542 40 00info@schot-infra.nl
Vestiging Almere
Bolderweg 16
Almere​
088 – 542 40 00info@schot-infra.nl
Vestiging Heerenveen
Jupiter 8
Heerenveen
088 – 542 40 00info@schot-infra.nl

Contactgegevens Schot Infra

Bezoekadres:
Vreekesweid 46, 1721 PR, Broek op Langedijk
Correspondentieadres:
Postbus 9060, 1800 GB Alkmaar

Contactformulier

Contactformulier Schot Infra
Schot Infra, Sloop & Milieutechniek is een divisie van de Schot Groep
Copyright 2024 | Schot Infra, Sloop & Milieutechniek | Alle rechten voorbehouden