Kade Westerduinweg IJmuiden opgeknapt

Maart 2020

In opdracht van Zeehaven IJmuiden NV heeft SCHOT Infra b.v. de kade aan de Westerduinweg gereconstrueerd. 

De kade wordt gebruikt door Cebo Holland b.v. Cebo Holland gebruikt de kade voor overslag van grote hoeveelheden grondstoffen zoals bentoniet en bariet uit mijnen over de hele wereld. Met een productiecapaciteit van meer dan 200.000 ton per jaar, worden de grondstoffen gemalen of gezeefd in de productiefaciliteiten in IJmuiden.

Zowel de verharding van de kade als de rioleringen op het terrein waren aan vervanging toe.Samen met Zeehaven IJmuiden en in overleg met Cebo heeft SCHOT Infra in bouwteam een definitief ontwerp gemaakt.De rioleringen zijn vernieuwd en er is een nieuwe pompput en een pompgemaal geplaatst.

Ten gevolge van nog aanwezige bunkers was divers sloopwerk noodzakelijk. Er zijn diverse keerwanden en een nieuwe zware roostergoot aangebracht.De bestaande betonstraatstenen zijn verwijderd, de bestaande zand/puinfundering is hergebruikt in een 45 cm met cement gestabiliseerde wegfundering. Op de nieuwe wegfundering is een asfaltconstructie toegepast van 3 lagen met als bovenste laag een combinatiedeklaag.
Schot Infra, Sloop & Milieutechniek is een divisie van de Schot Groep
Copyright 2024 | Schot Infra, Sloop & Milieutechniek | Alle rechten voorbehouden