Groot onderhoud Diamantweg te Alkmaar

Uit weginspecties en gedetailleerd verhardingsonderzoek blijkt dat de Diamantweg grotendeels aan vervanging toe is. Dit is onder andere goed zichtbaar door de rafeling, ernstige spoorvorming en scheuren over grote lengtes in het wegdek. Om verdere achteruitgang te voorkomen en de veiligheid en bereikbaarheid in de toekomst te borgen is reconstructie noodzakelijk. De Diamantweg wordt voor een deel ook klimaatbestendiger. De afwatering van de weg zal tussen de Ivoorstraat en Topaasstraat voortaan via de berm verlopen. Regenwater komt zo eerst in de berm waar het kan infiltreren. Waar mogelijk worden de vluchtheuvels in gras uitgevoerd.

Aannemers Schot Infra, Min en GP Groot hebben besloten om voor dit project hun krachten te bundelen en samen te werken als consortium SMG. Uniek aan dit project is dat Stadswerk072 en SMG al vanaf de voorbereiding samenwerken. Zo kon de gebiedskennis van de lokale partijen al in een vroeg stadium benut worden. De Diamantweg wordt door samenwerkingsverband SMG gereconstrueerd in 3 fases. De werkzaamheden starten maandag 18 mei en worden eind september 2020 afgerond.

Het werk bestaat met name uit asfalteringswerkzaamheden. Naar verwachting kan de Diamantweg daarna weer minstens 20 jaar mee. Binnen het werk worden, waar nodig, ook plaatselijk rioolreparaties uitgevoerd. Ook wordt de faunatunnel tussen de Robijnstraat en Jadestraat vernieuwd.

Groot onderhoud Diamantweg Alkmaar 4Groot onderhoud Diamantweg Alkmaar 5
Groot onderhoud Diamantweg Alkmaar 2Groot onderhoud Diamantweg Alkmaar 7Groot onderhoud Diamantweg Alkmaar 6Groot onderhoud Diamantweg Alkmaar 1Groot onderhoud Diamantweg Alkmaar 3
Schot Infra, Sloop & Milieutechniek is een divisie van de Schot Groep
Copyright 2024 | Schot Infra, Sloop & Milieutechniek | Alle rechten voorbehouden