Aanleg vaarduiker Priemstraat te Alkmaar

Alkmaar, mei 2017

De gemeente Alkmaar en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben in diverse wijken in Alkmaar-Noord natuurvriendelijke oevers aangelegd. Dit in het kader van het Waterplan Alkmaar.  De aanleg van de vaarduiker in de Priemstraat is een uitvloeisel  van het Waterplan. De werkzaamheden worden door SCHOT Infra b.v. uitgevoerd in opdracht van Stadswerk 072. De projectvoorbereiding is verzorgd door HB Adviesbureau. Van der Linden Beton bv heeft de vaarduiker geleverd.

Vaarduiker
Om watergangen onder een weg met elkaar te verbinden wordt er een buis gelegd, ook wel duiker genoemd. Met dit project is de bestaande kleine ronde betonnen duiker vervangen door een grote vierkante duiker waar doorheen gevaren kan worden. In de duiker loopt ook een rand waar de dieren een verbinding hebben van de ene naar de andere kant, een zogenaamde faunapassage.

Kabels en leidingen
Op de locatie zijn diverse kabels en leidingen aanwezig. Alvorens de duiker te kunnen plaatsen dienden deze eerst verlegd te worden, onder de duiker door. In verband met een aanwezige gasleiding kon het verleggen van de kabels en leidingen pas na het stookseizoen plaats vinden.

Stand van zaken
De duiker is op 18 mei 2017 geplaatst. Na het plaatsen van de duiker zullen nog diverse werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals beschoeiingwerk, groenwerk, asfaltwerk en het herstellen van het voetpad. De officiƫle opening van de duiker is gepland op donderdag 22 juni 2017.

Schot Infra, Sloop & Milieutechniek is een divisie van de Schot Groep
Copyright 2024 | Schot Infra, Sloop & Milieutechniek | Alle rechten voorbehouden